Min syn på kosttillskott

Av | februari 13, 2016

Jag tänkte snabbt dra min syn på kosttillskott. Främst för att det är så mycket missförstånd inom kosttillskottsbranschen. Eller träningsvärlden är det ju egentligen, alltså dom som tränar har en lite skev uppfattning om kosttillskott ibland tycker jag.

Du måste inte ta kosttillskott för att bli stor

Som man brukar säga, ett kosttillskott är just ett tillskott. Det betyder att fokus bör ligga på att få i dig riktig mat istället. Du kan lätt komma upp i ett högt proteinintag via vanlig kost bara du tänker till lite. Bara för du tar ett proteinpulver blir du inte automatiskt en ”biff”.

Jag citerar Daniel från styrkelabbet:

Det är mycket snack om proteinsyntes och procentsatser hit och dit, men vad du bör tänka på är att de flesta studier på näringsintag kring styrketräning sträcker sig över ett par timmar. Vad påverkan blir på längre sikt (dagar, veckor, år) är mycket svårare att säga.

Att äta en proteinrik kost är utan tvekan viktigt för att optimera träningsresultaten, och om du nu ändå ska äta något direkt efter träningen kan det ju lika gärna vara något som enligt vetenskapen verkar vara ett riktigt bra val. Utöver det så är dock de stora grunderna det som kommer ha överlägset störst inverkan på dina träningsresultat, och de är: Ät bra mat, Träna hårt, Vila tillräckligt.

Kosttillskott är till för att underlätta

Men med detta sagt kan man underlätta sitt liv och träning med olika kosttillskott. Till exempel är det smidigt att ta med en proteinshake till gymmet istället för en tallrik mat.

Det kan även vara nice med en PWO ibland för att bli extra taggad. Men återigen det är inget MÅSTE för att lyckas!

My 5 cent. Over and out.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *