Zyzz – en bra förebild eller ej?

Av | november 1, 2015

Hallå eller! Idag tänkte jag prata lite om förebilder. Jag ska prata om en av mina absolut största förebilder när det kommer till träning, men även livet i allmänhet. Personen jag pratar om är ingen mindre än ZYZZ.

Vem var Zyzz?

Zyzz riktiga namn var Aziz Shavershian. Han var lite av en internetkändis via bland annat yourtube och andra sociala medier. Han föddes 1989 och började bli ”känd” runt 2009. Här är en av hans första stora videor som kom 25 oktober 2010:

Han var såklart lite känd innan detta men här började han verkligen befästa sitt namn.

Hur blev ZYZZ känd?

Som ni ser i videon blev han känd dels för sin väldigt snygga kropp. Han hade även ett bra mindset, han brydde sig helt enkelt inte om vad folk tyckte om honom. Detta är något dom flesta människor vill uppnå men väldigt få vågar ta steget fullt ut. När dom tittar på Zyzz så kan dom drömma sig bort och detta tror jag bidrog mycket till hans popularitet. Sedan var han väldigt rolig också.

Nackdelar med att ha Zyzz som förebild

Zyzz tog mycket steroider. Han tog även en del partydroger (inte helt 100 på detta dock). Men att han tog steroider och andra farliga olagliga preparat är bevisat. Han dog 2011 i en bastu i Thailand och det kan mycket väl ha berott på alla farliga preparat som han stoppade i sig. Så det negativa med att ha honom som förebild är ju att man kan bli mer och mer sugen på att börja med anabola steroider. Unga killar som precis har börjat träna och insett hur svårt det är att bli lika stor som Zyzz, kanske bestämmer sig för att gå exakt samma väg som honom. För han var ju i stort sett världskänd, älskad av alla och hade en fantastisk kropp. Vem skulle tacka nej till det? Och han levde många unga killars DRÖMLIV med massa fest, grabbhäng och snygga tjejer.

Men det som är lätt att förglömma är ju det hårda faktumet att denna livsstil tog hans liv. Dock så sägs det även att ett medfött hjärtfel kan ha varit en bidragande orsak till hans död. Så det kanske inte var drogerna till 100 %. Men med det sagt är det ju inte bra att ha en förebild som tar massa olagliga preparat.

Min syn på det hela

Men med detta sagt så tycker jag ända att han är en bra förebild. Han var väldigt godhjärtad och hans ”don’t give a fuck” attityd har hjälpt mig och säkert många andra unga killar. Även om droger och steroider hade ett finger med i spelet så är det ett faktum att hans beteende och livsstil hade många drag att eftersträva. Precis som man kan kolla på en film och ta åt sig av den, även om man förstår att det ”bara är på film det händer” tror jag att man kan dra flera lärdomar av Zyzz och hans liv. Så sammanfattningsvis tycker jag att Zyzz ÄR en bra förebild. MEN det är bra att inse att han tog mycket olagliga substanser och att hans liv kanske inte var helt 100 % äkta. Men det kan fungera som en sorts motivation och utopi. Till exempel kan man ju ha som mål att leva som Zyzz, FASTÄN man är helt ren. Det vore något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.