Nya PB:n!

Av | november 9, 2015

Hallå eller!

Jag har mycket positiva nyheter att rapportera! Det är nämligen så att jag den senaste tiden har fokuserat väldigt mycket på styrka. Mer exakt så har jag kört lite olika styrkeprogram med fokus på låsgrepps. Jag har även under denna tiden använt stora mängder PWO. Jag har även ätit väldigt mycket mat. Jag har siktat på att ligga runt 4000 kalorier som minst varje dag. Jag har gjort några stycken maxningar och nyligen blev två av dom mina nya personbästa.

Bänkpress

I bänkpress lyckades jag trycka upp 125kg. Det kändes riktigt skönt! Mitt förra PB var ”endast” på 117,5 kg. Jag har nämligen inte brytt mig om att maxa på väldigt länge. Visst det var väldigt tungt men jag fick upp stången. Den var kanske lite för oäkta med tanka på att min rumpa kanske inte var 100 % i bänken men i stort sett. Så jag räknar det som mitt PB. Det var ju ingen tävling liksom 🙂

Marklyft

I marklyft lyfte jag upp 190 kg. Det var sjukt bra faktiskt då mitt senaste PB var på 170 kg. Dock var det två år sedan jag gjorde det. Har haft problem med ryggen sedan dess. Det var JÄVLIGT tungt men jag gick mycket på ren och skär vilja. Jag har lite ont i ryggen nu men det är det värt. Helt klart värt.

Knäböj

Knäböj är min sämsta övning. Mitt senaste PB var på 135 kg. Nu lyckades jag lyfta upp 140 kg. Så det är den minsta ökningen. Men det är ju ändå så sjukt kul att ta ett nytt PB. Det motiverar en att fortsätta att kämpa mot nya höjder och mål.

Mål

Jag har funderat lite på vilka mål jag ska sätta för mina framtida maxningar. Det är såklart väldigt svårt att säga det. Men jag har kommit fram till följande lista:

  • Bänkpress 130 kg inom ett år
  • Knäböj 150 kg inom två år
  • Marklyft 200 kg inom ett år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.